Free shipping for orders over 39.00€
Immuvit Vitamin D3 1200IU 60caps
- Description
- Reviews
Η βιταμίνη D3 συμβάλλει:
- στη φυσιολογική απορρόφηση και χρησιμοποίηση του ασβεστίου και του φωσφόρου
- στη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των δοντιών, των οστών και της λειτουργίας των μυών
- στη διατήρηση των φυσιολογικών επιπέδων ασβεστίου στο αίμα
- στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και
- στη διαδικασία της κυτταρικής διαίρεσης.
Η βιταμίνη D3 στο συμπλήρωμα διατροφής Immuvit Vitamin D3 (χοληκαλσιφερόλη) είναι 100% φυτικής προέλευσης και περιέχεται στο συστατικό Vitashine.Το Vitashine είναι ένα ειδικό ελαιώδες εκχύλισμα λειχήνων. Είναι φυσικά πλούσιο σε βιταμίνη D3 (χοληκαλσιφερόλη) και λιπαρά οξέα.
Οι λειχήνες είναι ένα μικρό, μοναδικό είδος φυτού που αποτελείται από μια συμβιωτική ένωση ενός μύκητα με ένα φύκι. Βρίσκεται φυσικά σε πλαγιές βουνών, βράχους και δέντρα σε αφθονία. Είναι μια φυσική πηγή βιταμίνης D3 χωρίς αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον.
Το Vitashine περιέχει βιταμίνη D3 που με την τεχνική της μικροενθυλάκωσης (microencapsulation) γίνεται ιδιαίτερα βιοδιαθέσιμη.
H βιταμίνη D3 είναι λιποδιαλυτή και συνεπώς δύσκολα απορροφήσιμη.
Η τεχνολογία της μικροενθυλάκωσης εξασφαλίζει καλύτερη σταθερότητα, υδατοδιαλυτότητα και μεγαλύτερη βιοδιαθεσιμότητα της βιταμίνης D3.
Η “μικροκάψουλα” είναι ανθεκτική στην αποικοδόμηση σε όξινο περιβάλλον και έτσι επιτυγχάνεται στοχευμένη παροχή στο σημείο απορρόφησης – στο λεπτό έντερο, όπου η μικροκάψουλα διασπάται μόνο από τα παγκρεατικά ένζυμα.
Εξασφαλίζεται επίσης η βέλτιστη απορρόφηση, αφού χάρη στη μικροενθυλακωση η απορρόφηση δεν εξαρτάται από τη σύνθεση του γεύματος. Η βιταμίνη D3 λαμβάνεται από φυτική πηγή (λειχήνα), και επομένως είναι κατάλληλη και για vegans.
Η χοληκαλσιφερόλη περιγράφηκε για πρώτη φορά το 1936.
Η βιταμίνη D3, είναι ένας τύπος βιταμίνης D που παράγεται από το δέρμα όταν αυτό εκτίθεται στον ήλιο (θεωρείται και προορμόνη).
Βρίσκεται και σε ορισμένα τρόφιμα (συκώτι μοσχαρίσιο, ψάρια, αυγά και τυρί) και μπορεί να ληφθεί και ως συμπλήρωμα διατροφής.
Συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο των βασικών φαρμάκων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και συμβάλλει στη:
- Φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος
- Διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των οστών και των δοντιών
- Διατήρηση των φυσιολογικών επιπέδων ασβεστίου στο αίμα
- Διαδικασία της κυτταρικής διαίρεσης
- Φυσιολογική απορρόφηση του ασβεστίου και του φωσφόρου
- Φυσιολογική μυϊκή λειτουργία
Αρχικά, η πιο γνωστή δράση της βιταμίνης D ήταν η ρύθμιση της απορρόφησης ασβεστίου και φωσφόρου και η γενική καλή υγεία των οστών, των δοντιών και των μυών. Ωστόσο, σήμερα έχει συσχετιστεί και με διάφορες άλλες παθήσεις και καταστάσεις υγείας, τόσο σωματικής όσο και ψυχικής.
Υγεία των οστών:
Η βιταμίνη D βοηθά το σώμα να απορροφήσει το ασβέστιο, το οποίο είναι απαραίτητο για την ανάπτυξη και τη διατήρηση γερών οστών και δοντιών.
Καρδιαγγειακή υγεία:
Ορισμένες έρευνες δείχνουν ότι η βιταμίνη D μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων ρυθμίζοντας την αρτηριακή πίεση και μειώνοντας τη φλεγμονή.
Λειτουργία του ανοσοποιητικού:
Η βιταμίνη D βοηθά στη ρύθμιση του ανοσοποιητικού συστήματος και μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη λοιμώξεων του αναπνευστικού.
Πρόληψη του καρκίνου:
Ορισμένες μελέτες έχουν βρει ότι η βιταμίνη D μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου ορισμένων τύπων καρκίνου, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου του μαστού, του παχέος εντέρου και του προστάτη.
Διάθεση και ψυχική υγεία:
Η ανεπάρκεια βιταμίνης D έχει συνδεθεί με αυξημένο κίνδυνο κατάθλιψης και άλλων παθήσεων ψυχικής υγείας. Η συμπλήρωση με βιταμίνη D μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της διάθεσης και στη μείωση του κινδύνου προβλημάτων ψυχικής υγείας.
Η ανεπάρκεια βιταμίνης D θεωρείται ίσως η πιο διαδεδομένη διατροφική ανεπάρκεια και μία από τις πιο συχνά μη διαγνωσμένες παθολογικές καταστάσεις.
Αφού η βιταμίνη D παράγεται από το σώμα όταν το δέρμα εκτίθεται στο ηλιακό φως θα περίμενε κανείς ότι περιπτώσεις ανεπάρκειας θα ήταν σπάνιες σε περιοχές όπως η χώρα μας. Όμως ο σύγχρονος τρόπος ζωής αλλά και άλλοι παράγοντες έχουν ενοχοποιηθεί για τα χαμηλά επίπεδα D3 που παρατηρούνται στον πληθυσμό της Ελλάδας. Μάλιστα, σε πρόσφατη μελέτη του 2018 σε ελληνικό και κυπριακό πληθυσμό, φάνηκε ότι 7 στους 10 έχουν ανεπάρκεια βιταμίνης D.
Ανεπάρκεια και έλλειψη βιταμίνης D
- Το γεωγραφικό πλάτος. Οι χώρες που είναι πιο μακριά από τον ισημερινό έχουν μικρότερη δυνατότητα έκθεσης στον ήλιο, ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες από Νοέμβριο μέχρι Φεβρουάριο, καθώς στην επιφάνεια της γης σε αυτές τις περιοχές φτάνει πολύ λιγότερη UVB ακτινοβολία, η οποία είναι απαραίτητη για να ενεργοποιηθεί η παραγωγή βιταμίνης D στο δέρμα.
- Η μειωμένη έκθεση του δέρματος στον ήλιο (άτομα που εργάζονται σε κλειστούς χώρους).
- Η αύξηση της ηλικίας (ο οργανισμός μας συνθέτει τη βιταμίνη D όταν το δέρμα εκτίθεται στην ηλιακή ακτινοβολία ωστόσο το δέρμα χάνει την «αποτελεσματικότητά» του μετά την ηλικία των 50 ετών.
- Η χρήση αντηλιακού (βασική προϋπόθεση σύνθεσης βιταμίνης D από τον ήλιο είναι το γυμνό δέρμα χωρίς αντηλιακό).
- Το σκούρο δέρμα (η μελανίνη που δίνει τη σκούρα χρώση στο δέρμα μας είναι το φυσικό αντηλιακό μας).
- Διατροφικές πηγές της βιταμίνης D3 αποτελούν τροφές που δεν συνηθίζονται στη δίαιτά μας αφού η κύρια πηγή λίπους στις μεσογειακές χώρες είναι το ελαιόλαδο.
Πρόληψη
Επαρκής έκθεση στον ήλιο: Ο οργανισμός συνθέτει τη βιταμίνη D όταν το δέρμα εκτίθεται στον ήλιο. Περίπου 15 λεπτά την ημέρα αρκούν για να καλυφθεί η συνιστώμενη ημερήσια «δόση» της βιταμίνης.
Συμπλήρωμα διατροφής: Αν διαπιστωθεί ανεπάρκεια βιταμίνης D, τα συμπληρώματα διατροφής με D βοηθούν ώστε η ανεπάρκεια να μην εξελιχθεί σε έλλειψη.
Κατανάλωση τροφών με βιταμίνη D: Η βιταμίνη D υπάρχει σε κάποιες τροφές, αν και σε μικρές ποσότητες. Αυτές είναι κυρίως το λιπαρό ψάρι (τόνος, σολομός, σκουμπρί κ.λπ.), το συκώτι, το τυρί, ο κρόκος του αυγού και τα ενισχυμένα τρόφιμα (συνήθως γάλα και δημητριακά).
Χρήση:
Ενήλικες και παιδιά 7 ετών και άνω: 1 κάψουλα την ημέρα, να λαμβάνεται με νερό.Barcode: 5207270000111